Korenfestival Sing’in Uitgeest!

Muziekliefhebbers: 24 september 2022 organiseert Popkoor SurpriSing Sing-In Uitgeest!

Diverse koren uit de omgeving, zullen deze dag op vier verschillende podia hun repertoire ten gehore brengen. Het festival begint  met een optreden van Popkoor SurpriSing en daarna starten de optredens op alle locaties. Het festival wordt aangevuld met foodtrucks wat een mooie en gezellige aanvulling is voor deze middag.

Bij deze nodigen wij jullie van harte uit voor dit gezellige en muzikale evenement, tot dan!

Hervormde kerk

Zorggroep Geesterheem

Gemeentehuis

Dorpshuis de Zwaan

Deelnemende koren

Dameskoor For Everyone

Dameskoor For Everyone uit Zaandam bestaat uit 36 leden. Zij zingen, onder leiding van Mark de Waal, gezellige en goed in het gehoor liggend  Nederlandstalige en Engelstalige nummers. Het plezier in het zingen staat voorop.

Zij repeteren elke donderdagavond van 20.00 uur tot 22.00 uur in de Ontmoeting , Parklaan 1 , Zaandijk.

Zij treden op in verzorgings-en verpleeghuizen, voor diverse verenigingen en doen mee aan korenfestivals.

De Notenbalkers

Het koor van de Notenbalkers bestaat uit 40 personen en word begeleid door twee accordeonisten en een gitarist. Ze zingen levensliedjes, over de zee en verloren liefdes  maar ook over vreugde en geluk. In hun repertoire zingen ze liedjes van Nederlandse artiesten. Bijvoorbeeld Anneke Grönloh, Rop de Nijs, Herman van Veen, Andre Hazes, maar ook Amsterdamse volksmuziek zoals  Johnny Jordaan, Willy Alberty, Manke Nelis  en Zwarte Riek .

Voor iedereen is het een feest van herkenning.

Pop- en musicalkoor Take It Easy

In 2006 werd ‘Take It Easy’ uit Beverwijk, onder leiding van Gijs Braakman, opgericht. Ronald van der
Veen begeleidt hen op de piano.
Ze vormen samen een enthousiast koor dat tijdens de wekelijkse repetitieavonden serieus aan de slag
gaat met het instuderen van verschillende nummers, zoals pop, musical en gospel.
Dat naast kwaliteit ook gezelligheid, enthousiasme en uitstraling belangrijk voor hen zijn, laten zij graag
tijdens hun optredens zien!
Kortom een koor met één passie…. En dat is zingen!!

Vocal Touch

Vocal Touch is een dynamisch koor uit B’Wijk/H’kerk. Het repertoire bestaat uit vlotte dance classics en pop/ soul vanaf jaren 70 tot nu. Zelfs  kerstrepertoire krijgt een “Vocal Touch sound” als het gearrangeerd is door allround pianist en arrangeur, Bas Gerwe. In dit koor zingen om en nabij 30 razend enthousiaste zangers en zangeressen. Vocal Touch is in 2012 begonnen en inmiddels een begrip in de omgeving Heemskerk en Beverwijk. Naast de energieke begeleiding op de piano, wordt er ook gebruik gemaakt van ritmische drum-en percussieloops  waardoor het geheel een vol en swingend geluid krijgt!

Popkoor Remix

Als allereerste popkoor in Almere bestaat Remix al sinds 1998! Het 20 jarig bestaan hebben ze in 2018 muzikaal gevierd met twee uitverkochte optredens bij Theater Corrosia in Almere Haven.
Tijdens de wekelijkse repetities wordt er fanatiek geoefend mede dankzij de inzet van dirigente Francis Evers en pianist Martijn Hak. Ons zesstemmig en gemengd koor zingt popsongs van ’toen’ en van nu. Van Africa (Toto) via Pianoman (Billy Joel) naar What about us (Pink).

Het hele jaar treden ze op in diverse plaatsen in Nederland en soms zelfs in het buitenland. Zo zongen ze in 2014 tijdens een festival in Berlijn. In 2017 reisden ze af naar het Londense Hyde Park. Op het korenfestival Medemblik wonnen ze in 2017 en 2018 de eerste prijs.  In januari 2020 hebben we enthousiast gezongen in poptempel Paradiso!
Voor verdere informatie verwijzen zij je graag naar hun website www.popkoorremix.nl

De LoLa’s

12 jaar geleden werd dit vrolijke popkoor spontaan opgericht door een aantal vrouwelijke medewerksters van het NTI NLP-instituut in Limmen. Tweewekelijks een avond zingen om even heerlijk ‘los’ te gaan. De Lola’s zingen voor de fun. En dat werkt. Zingen om blij van te worden. Geen man overboord als je af en toe niet kunt komen op de repetitieavond. De leiding is in handen van Lonneke Lute, die zelf ook graag ‘los’ gaat. De keuze van de liedjes heeft vooral een prettig meezinggehalte. De mooiste liedjes worden democratisch gekozen. Popmuziek in al zijn facetten. Onder begeleiding van een heuse live-band met doorgewinterde muzikanten zijn optredens altijd een feestje. Voor de LoLa’s is het doel van een optreden om de aanwezigen een ervaring te bieden om nog lang van na te genieten.

Een vrolijk popkoor met live-band, volop energie.

Het cgk Songs for You 

Songs for You is opgericht op 7 februari 1964 onder de naam c.g.k. Oosterwijk-Meerestein. De naam “Songs for You” wordt gevoerd sinds december 1997. Het cgk Songs for You is met 125 leden één van de grootste koren in Beverwijk en omgeving. Vanaf 1 mei 2009 staat het koor onder leiding van Aldert Fuldner. De leeftijd van de koorleden varieert van 20 tot ongeveer 80 jaar. C.g.k. Songs for You” is een modern koor en met het oog en oor gericht op de toekomst. Het koor heeft een breed repertoire. Om u een indruk te geven van de veelzijdigheid van het koor heeft zij o.a. in haar repertoire opgenomen: het Symphonic Adiemus, The Armed Man en delen uit The Peacemaker van Karl Jenkins, maar ook de lichtere muziek brengt zij regelmatig naar voren zoals nummers uit de musical “Tarzan” of “Les Miserables”. Ook geestelijk en klassiek werk zit in hun repertoiresamenstelling, evenals gospel, opera, eigentijdse lichte muziek en pop. Zo kunnen ze zich bij alle soorten gelegenheden presenteren. Het ene jaar geven zij een groot kerstconcert en het andere jaar een groot voorjaarsconcert met een bepaald thema.

De dirigent maakt van elk zangstuk een midifile, die op de computer afgespeeld kan worden. Op deze manier kunnen de koorleden thuis repeteren met de muziek erbij. Ook het sociale aspect staat bij Songs for You hoog in het vaandel.

Voor meer informatie zie hun website www.songsforyou.nl.

De Vrolijke Noot

Het koor is gestart in 2012, en bestaat uit 90 leden, het koor staat onder leiding van  dirigent/ gitarist Frans Sueters, en hun vaste begeleiding accordeonisten Anja Piels en Joke Schaaper, en pianist Hans Oosterwegel. Hun repertoire is groot, van smartlappen tot the Beatles, meezingers, luisterliedjes, zeemansliederen en Amsterdams repertoire.
Genieten en mooie en gezellige liedjes ten gehore te brengen, en zien dat het publiek geniet, daar gaan ze voor.

Popkoor Afslag Edam

Popkoor Afslag Edam is een 3-stemmig koor van ongeveer 50 leden in alle leeftijdscategorieën. Het repertoire is breed en bestaat uit de betere popsongs zoals: Adele, Coldplay, Michael Jackson en Robbie Williams. Zij zingen regelmatig op korenfestivals, maar ook op evenementen voor goede doelen. Ook organiseren zij hun eigen projectkoor-avonden met gastoptredens van o.a Romy Monteiro. Tevens hebben zij mogen optreden als achtergrondkoor voor de 3J’S en bij De Vrienden van de PX met Volendamse artiesten. Dit allemaal onder de bezielende leiding van onze dirigent Frank Keijzer.

Close2u

Vocaal ensemble Close2u uit Beverwijk is opgericht in 2006 en bestaat uit 23 enthousiaste zangers en
zangeressen. Het repertoire van Close2u is zeer gevarieerd, zij zingen uitdagende meerstemmige arrangementen van jazzy ballads tot swingende pop. Dit doen zij a capella of met pianobegeleiding. Naast veel plezier in het zingen, vinden ze kwaliteit erg belangrijk. Zij brengen hun muziek ten gehore tijdens eigen concerten, korendagen en festivals en op uitnodiging. Het koor staat sinds 2014 onder leiding van dirigent René Domen.
Voor meer informatie www.close2u.nl en volgt u hen op Facebook.

Noisy voices

Dit is popkoor Noisy Voices, bestaande uit ruim 40 leden onder leiding van Hans van Breugel. Bij optredens hebben ze een pianist, gitarist en iemand die op de cajon speelt.  Zij zingen 5 stemmig en hun repertoire bestaat grotendeels uit moderne pop, met ook regelmatig wat oudere liedjes ertussen. Met name Engelstalig maar ook Nederlandstalig. Momenteel repeteren ze op Somebody to Love van Queen, Spiders Web van Katie Melua. Face to Face van Elton John, Fragile van Sting behoren ook tot hun repertoire.

Popkoor Vocal Invention

Popkoor Vocal Invention telt zo’n 80 enthousiaste leden, mannen en vrouwen, verdeeld over vijf stemgroepen.
Vocal Invention bestaat ruim 25 jaar.

Tijdens Sing-In Uitgeest zingen zij een aantal nummers uit BACKSTAGE, hun jubileumconcert, en één of twee
nieuwe nummers.
Vocal Invention wordt begeleid door dirigent Patrice van Opstal en vaste pianiste
Hanneke van den Dorpel.

Vocal Invention repeteert op maandagavond van 20.00 – 22.15 uur in
Verenigingsgebouw Czaar Peter, Bloemgracht 56, Zaandam. Nieuwe leden (vooral heren)
zijn altijd welkom.
Kijk voor meer informatie over hun koor en een impressie van BACKSTAGE op:
www.vocal-invention.nl

Lady’s Voice

Dit is Lady’s Voice! Een enthousiaste vocalgroep van, momenteel, 13 zangeressen die het
leuk vinden om met elkaar mooie muziek te maken! Elk jaar oefenen ze aan een afwisselend
repertoire dat ze door middel van een uitgebreid concert of bij een korenfestival laten horen.
Dat betekent dat ze ook elk jaar aan nieuwe nummers werken. Zo zijn ze het afgelopen
jaar veel bezig geweest met jazz- en popmuziek. Maar ook Nederlandstalige en soms lichte
klassieke nummers komen aan de beurt. De arrangementen worden met zorg uitgekozen door hun dirigent Lucas de Bruin. De muziek is veelzijdig: van pittige
nummers tot lichte a cappella en close harmony muziek. Dat zorgt voor verrassende en soms
ontroerende momenten; ze ontvangen vaak prachtige reacties! Wat de leden verbindt is de
gezellige onderlinge sfeer en natuurlijk het zangplezier. Ze zoeken nog enkele vrouwen die
graag bij hen willen komen zingen. Ze repeteren in Velsen Noord op de dinsdagavond. Vind
jij het leuk om op een uitdagend niveau (vaak vierstemmig) te zingen en heb je tijd om thuis
te oefenen en een aantal malen per jaar op te treden? Dan ben jij degene die zij zoeken.
Mail/bel hen of spreek ze aan en kom een paar keer geheel vrijblijvend kijken.
Voor meer informatie: kijk op www.ladysvoice.nl.

Drumdemand

Drumdemand is een nieuwe percussiongroup gekleed in kostuums uit de jaren 1920-1940 en bestaat uit ca.15 slagwerkers en staat onder leiding van slagwerkdocent Fred Knijn.

De slagwerkers hebben ervaring met slagwerk en de nadruk ligt niet op de techniek en vele soorten roffels maar op de uitstraling en strakke ritmes.

Het repertoire bestaat uit swingende herkenbare ritmes uit alle delen van de wereld zoals Afrika en Brazilië en bekende drumbeats vanuit het drumstel maar ook de traditionele drumbandsound is een onderdeel.

De bezetting bestaat uit snaredrums, bassdrums, cymbals en percussie.

Een unieke slagwerkgroep in prachtige kostuums met een swingend en verrassend repertoire voor uw evenementen.