Korenfestival Sing'In Uitgeest

Muziekliefhebbers: 21 september 2025 organiseert Popkoor SurpriSing Sing-In Uitgeest!. Diverse koren uit de omgeving, zullen deze dag op vier verschillende podia hun repertoire ten gehore brengen. Het festival begint  met een optreden van Popkoor SurpriSing en daarna starten de optredens op alle locaties. Het festival wordt aangevuld met foodtrucks wat een mooie en gezellige aanvulling is voor deze middag.

Bij deze nodigen wij jullie van harte uit voor dit gezellige en muzikale evenement, tot dan!

Hervormde kerk

Gemeentehuis

Dorpshuis de Zwaan

Deelnemende koren

Popkoor SurpriSing Uitgeest

Popkoor SurpriSing is een groot, actief en betrokken koor. Wij verzorgen een aantal keren per jaar energieke en verrassende optredens in de regio Noord-Holland. Popkoor SurpriSing is opgericht door Yvonne de Bree en startte op 7 januari 2004. Het streven was een koor op te richten van ongeveer veertig mensen. Vanwege de grote animo is het nu een groep van meer dan negentig mannen en vrouwen.

Wij repeteren op woensdagavond in het speellokaal van basisschool ‘De Wissel’ te Uitgeest. En repeteren doen wij natuurlijk niet voor niets! Graag brengen wij ons repertoire waar wij lang op hebben geoefend ten gehore.

Popkoor Afslag Edam

Popkoor Afslag Edam is een 3-stemmig koor van ongeveer 50 leden in alle leeftijdscategorieën. Het repertoire is breed en bestaat uit de betere popsongs zoals: Adele, Coldplay, Michael Jackson en Robbie Williams. Zij zingen regelmatig op korenfestivals, maar ook op evenementen voor goede doelen. Ook organiseren zij hun eigen projectkoor-avonden met gastoptredens van o.a Romy Monteiro. Tevens hebben zij mogen optreden als achtergrondkoor voor de 3J’S en bij De Vrienden van de PX met Volendamse artiesten. Dit allemaal onder de bezielende leiding van onze dirigent Frank Keijzer.

Close2u

Vocaal ensemble Close2u uit Beverwijk is opgericht in 2006 en bestaat uit 23 enthousiaste zangers en
zangeressen. Het repertoire van Close2u is zeer gevarieerd, zij zingen uitdagende meerstemmige arrangementen van jazzy ballads tot swingende pop. Dit doen zij a capella of met pianobegeleiding. Naast veel plezier in het zingen, vinden ze kwaliteit erg belangrijk. Zij brengen hun muziek ten gehore tijdens eigen concerten, korendagen en festivals en op uitnodiging. Het koor staat sinds 2014 onder leiding van dirigent René Domen.
Voor meer informatie www.close2u.nl en volgt u hen op Facebook.

Noisy voices

Dit is popkoor Noisy Voices, bestaande uit ruim 40 leden onder leiding van Hans van Breugel. Bij optredens hebben ze een pianist, gitarist en iemand die op de cajon speelt.  Zij zingen 5 stemmig en hun repertoire bestaat grotendeels uit moderne pop, met ook regelmatig wat oudere liedjes ertussen. Met name Engelstalig maar ook Nederlandstalig. Momenteel repeteren ze op Somebody to Love van Queen, Spiders Web van Katie Melua. Face to Face van Elton John, Fragile van Sting behoren ook tot hun repertoire.

De Vrolijke Noot

Het koor is gestart in 2012, en bestaat uit 90 leden, het koor staat onder leiding van  dirigent/ gitarist Frans Sueters, en hun vaste begeleiding accordeonisten Joke Butter en Joke Schaaper als accordeonisten en pianist Hans Oosterwegel. Hun repertoire is groot, van smartlappen tot the Beatles, meezingers, luisterliedjes, zeemansliederen en Amsterdams repertoire.
Genieten en mooie en gezellige liedjes ten gehore te brengen, en zien dat het publiek geniet, daar gaan ze voor.

Lady’s Voice

Dit is Lady’s Voice! Een enthousiaste vocalgroep van, momenteel, 13 zangeressen die het
leuk vinden om met elkaar mooie muziek te maken! Elk jaar oefenen ze aan een afwisselend
repertoire dat ze door middel van een uitgebreid concert of bij een korenfestival laten horen.
Dat betekent dat ze ook elk jaar aan nieuwe nummers werken. Zo zijn ze het afgelopen
jaar veel bezig geweest met jazz- en popmuziek. Maar ook Nederlandstalige en soms lichte
klassieke nummers komen aan de beurt. De arrangementen worden met zorg uitgekozen door hun dirigent Lucas de Bruin. De muziek is veelzijdig: van pittige
nummers tot lichte a cappella en close harmony muziek. Dat zorgt voor verrassende en soms
ontroerende momenten; ze ontvangen vaak prachtige reacties! Wat de leden verbindt is de
gezellige onderlinge sfeer en natuurlijk het zangplezier. Ze zoeken nog enkele vrouwen die
graag bij hen willen komen zingen. Ze repeteren in Velsen Noord op de dinsdagavond. Vind
jij het leuk om op een uitdagend niveau (vaak vierstemmig) te zingen en heb je tijd om thuis
te oefenen en een aantal malen per jaar op te treden? Dan ben jij degene die zij zoeken.
Mail/bel hen of spreek ze aan en kom een paar keer geheel vrijblijvend kijken.
Voor meer informatie: kijk op www.ladysvoice.nl.

Drumdemand

Drumdemand is een nieuwe percussiongroup gekleed in kostuums uit de jaren 1920-1940 en bestaat uit ca.15 slagwerkers en staat onder leiding van slagwerkdocent Fred Knijn.

De slagwerkers hebben ervaring met slagwerk en de nadruk ligt niet op de techniek en vele soorten roffels maar op de uitstraling en strakke ritmes.

Het repertoire bestaat uit swingende herkenbare ritmes uit alle delen van de wereld zoals Afrika en Brazilië en bekende drumbeats vanuit het drumstel maar ook de traditionele drumbandsound is een onderdeel.

De bezetting bestaat uit snaredrums, bassdrums, cymbals en percussie.

Een unieke slagwerkgroep in prachtige kostuums met een swingend en verrassend repertoire voor uw evenementen.

De meeste stemmen

Popkoor De Meeste Stemmen is een gemengd koor uit Heemskerk en viert dit jaar haar 20-jarig bestaan. Onder de bezielende leiding van dirigent Hans van Breugel zingen de 35 koorleden Engelstalige popmuziek.

Het repertoire bestaat o.a. uit “Under pressure” van David Bowie en Queen, “Hallelujah” van Leonard Cohen en “Arcade” van Duncan. Elke woensdagavond repeteren zij in d’Evelaer in het Heemskerker duingebied. “

www.demeestestemmen.jouwweb.nl

Time Square Uitgeest

Time Square heeft 8 en 10 juli in Uitgeest een spetterend optreden verzorgd met de musical Guys&Dolls. In drie voorstellingen in de Zwaan werd het publiek welkom geheten in de Hot Box door de Hot Box-meisjes, en bij de ‘kudde’ van het Leger des Heils. Een grotere tegenstelling kan niet bestaan. Laat je verrassen door de enthousiaste groep van Time Square en kom gerust een keertje langs bij de repetitie op maandagavond in de Zwaan. Nieuwe leden zijn van harte welkom!

SeptemberBlues

SeptemberBlues is ontstaan in 2017 uit het blackgospelkoor B. lief, dat meer dan 10 jaar met veel plezier deze muziekstijl heeft gezongen. Geleidelijk aan is er een breder repertoire ontstaan, met muziekstijlen als Blues, Soul en o.a nummers van Nina Simone, Stevie Wonder, Michael Jackson, Seal en Chaka Khan. Het koor staat onder leiding van Judith Wognum, de gepassioneerde en veelzijdige dirigent/pianiste, die samen met bassist Bert Afink en drummer Marc Honing voor de muzikale begeleiding  zorgen. SeptemberBlues viert in september haar 5 jarig bestaan.

Popkoor Remix

Als allereerste popkoor in Almere bestaat Remix al sinds 1998. Momenteel telt onze vereniging ruim 50 gedreven amateurzangers en -zangeressen. Gezelligheid staat bij ons op een gedeelde eerste plaats samen met die gedrevenheid. Sinds dit jaar treden we weer op in diverse plaatsen in Nederland. Op Koningsdag zongen wij op de Floriade Expo in Almere. En in juni op Roze Zaterdag in Rotterdam. Ook hebben wij in Londen en Berlijn opgetreden en gefeest!

Ons zes stemmig en gemengd koor zingt popsongs van ’toen’ en van nu. Ons nazomerse repertoire reist onder andere van een Holiday in Spain (BLØF & Counting Crows) via Nothing else matters (Metallica) naar Counting Stars (One Republic). Als je ook benieuwd bent hoe ons Spaanstalige nummer klinkt moet je zeker even komen luisteren. Op het korenfestival in Medemblik wonnen we in 2019 een tweede prijs en in 2018 en 2017 de eerste prijs!

Dolorosa

Popkoor Decibel

Popkoor Decibel uit Driehuis is een fijne groep zangers en zangeressen uit de omgeving van Driehuis met een fantastische conservatorium geschoolde dirigente: Aswintha Weidema. We gaan voor kwaliteit op een ontspannen manier. Wij zijn een middelgroot gemengd koor met leden van 20 tot 60 jaar dat vierstemmig zingt. Op dit moment hebben we 41 leden en er is nog plek voor mannenstemmen. In 2023 bestaat het koor 25 jaar een komt er een groot jubileumconcert.

Wij hebben een zeer breed repertoire van 120 nummers waaronder Rollercoaster, Skandal im Sperrbezirk, A night like this en Une belle histoire

We oefenen op donderdag van 20.00-22.00 uur in het Ichthus Lyceum in Driehuis. Wil je een keertje meedoen, stuur een gerust een berichtje aan decibel3hs@hotmail.com.

www.facebook.com/PopkoorDecibelDriehuis

Vocalgroup Blended

Vocalgroup Blended bestaat uit 10 zangvriendinnen die één keer per maand samen repeteren. Het repertoire bestaat uit popmuziek en de begeleiding bestaat uit backingtracks. Met veel plezier en energie laten wij ons graag horen en zien!

Songs for You

Songs for You is een koor voor iedereen. Met 105 leden is Songs for You één van de grootste gemengde koren in Beverwijk en omgeving. Het koor heeft een breed repertoire. Zo kunnen wij ons bij alle soorten gelegenheden presenteren.
Wij repeteren elke dinsdagavond o.l.v. van onze dirigent Aldert Fuldner in de Vredevorst kerk. Laan der Nederlanden 152 te Beverwijk. Aanvang repetitie 19.30 uur tot 21.45 uur.

Het sociale aspect staat bij Songs for You hoog in het vaandel.

Voor meer informatie zie onze website www.songsforyou.nl.

en te bekijken op YouTube songs for you Beverwijk

Popkoor Vocal Invention

Popkoor Vocal Invention telt zo’n 80 enthousiaste leden, mannen en vrouwen, verdeeld over vijf stemgroepen.
Vocal Invention bestaat ruim 25 jaar.

Tijdens Sing-In Uitgeest zingen zij een aantal nummers uit BACKSTAGE, hun jubileumconcert, en één of twee
nieuwe nummers.
Vocal Invention wordt begeleid door dirigent Patrice van Opstal en vaste pianiste
Hanneke van den Dorpel.

Vocal Invention repeteert op maandagavond van 20.00 – 22.15 uur in
Verenigingsgebouw Czaar Peter, Bloemgracht 56, Zaandam. Nieuwe leden (vooral heren)
zijn altijd welkom.
Kijk voor meer informatie over hun koor en een impressie van BACKSTAGE op:
www.vocal-invention.nl

Popkoor Prestige Zaanstad
Prestige Vocalgroups heeft circa 25 popkoren verspreid over Nederland. Prestige Zaanstad is hieruit ontsproten in 2016. Het repertoire is vooral
hedendaags popwerk hoewel soms een oude rockkraker niet vermeden wordt. De dirigent is sinds het begin: Olaf Windey.
Repeteren gebeurt iedere dinsdagavond in De Admiraal te Assendelft. Er is een live band van professionele muzikanten die de optredens begeleidt.
Een paar keer per jaar is er een open repetitieavond waar je als proeflesser twee keer kan proeven van het repetitieproces. De sfeer is gezellig en na afloop is er altijd tijd om na te zitten en te borrelen. Maar het repeteren gebeurt adequaat en serieus. De 5stemmige bladmuziek is voor iedere zangpartij ingezongen wat het thuis oefenen vergemakkelijkt. Op deze manier probeert Prestige kwaliteit en gezelligheid te combineren.
Heb je zin om eens te komen kijken? Kom gerust eens langs of kijk op de
site wanneer de speciale proeflesavonden zijn: https://www.popkoorprestige.nl.

Popkoor Spot-On!

Popkoor Spot-On! is een ambitieus , enthousiast popkoor uit Alkmaar dat meerstemmige arrangementen ten gehore brengt. Wij hebben een gevarieerd repertoire  van popsongs: van klein en ingetogen tot swingend. Popkoor Spot-On! treedt op met liveband en streeft ernaar het repertoire “Spot-On” neer te zetten, zodat het een feest is om naar te luisteren èn te kijken! Voor meer informatie check www.popkoorspot-on.nl

Notenbalkers

Ons thema voor deze zomer was ‘ZOMERTIJD’ en daarin zitten de volgende nummers (oa):
– Naar de Kermis; Zomerzon, Summer Holiday, Reisje langs de Rijn, Bella Italia etc.
We openen en eindigen beide sets van 30 minuten hetzelfde.

Start : zomerzon van de Makkers en Einde: ’t Is weer voorbij) en daar tussen 2 verschillende sets van liedjes.

Sinds augustus 2021 begeleid Jeannet van der Woude de groep en zijn de muzikanten Guus Hendriks, accordeon en Nico Meijer, gitaar.